Laren verliest eerste duel in play-offs

sportredactie Gooi- en Eemlander
Laren

De hockeysters van Laren hebben in de eerste wedstrijd van de play-offs verloren van Den Bosch. Laren bood goed weerstand, maar ging thuis met 1-2 ten onder.

De ploeg van Maarten Gehner staat nu voor de vrijwel onmogelijke opgave om in deze halve finale twee keer achter elkaar te winnen in Den Bosch. ,,Als we tien keer tegen Den Bosch spelen, winnen we tweemaal, spelen we een keer gelijk en verliezen we zeven keer. Dus moeten we hopen dat het om te beginnen zaterdag zo'n dag wordt waarop alles klopt'', zei Gehner.

Laren kreeg donderdag al snel een opdoffer te verwerken. Binnen drie minuten zette Vera Vorstenbosch de bezoeksters op 0-1. De 0-2 werd verijdeld door Laren-keepster Joyce Sombroek, die een strafbal van Maartje Paumen met haar stick op de lat tikte.

Laren kreeg voor rust sporadisch wat kansjes en ging pas echt los nadat Den Bosch door een eigen doelpunt van Willemijn Bos op 0-2 was gekomen. Het was een ongelukkig moment voor Laren. Miek van Geenhuizen had net het veld verlaten met een gele kaart en de organisatie was even zoek toen een vriije slag van Maartje Goderie door Bos in de Larense cirkel van richting werd veranderd.

Kim Lammers kreeg een paar minuten voor tijd een enorme kans, maar schoot tegen de Bossche keepster Lizzy Koeton aan. Pas in de laatste minuut scoorde Laren uit een cornervariant, die door Naomi van As werd binnen gewerkt.

Laren was teleurgesteld, maar minder hevig dan in voorgaande jaren. Toen gold de ploeg als troonopvolger van Den Bosch. De druk die dat met zich meebracht, brak Laren telkens op. Nu is het verjongde team als outsider in de play-offs terechtgekomen. ,,Daardoor kunnen we vrijuit spelen'', zei Miek van Geenhuizen. ,,We gaan er zaterdag nog een keer hard aan trekken, want ik vond het verschil tussen Den Bosch en ons minder groot dan ik had verwacht.''

Meer nieuws uit Sport Regionaal