Tien jaar cel geëist voor moordaanslag Laren

Redactie Hilversum
laren

Voor de rechtbank in Lelystad heeft de officier van justitie donderdagochtend tien jaar cel geëist tegen Erwin S., voor de moordaanslag op een Larense dissident van de Orde der Transformanten.

S. is lid van de Brabantse sekte. Volgens justitie reisde hij vermomd per trein naar Hilversum, waar hij een fiets kocht om naar de villa van zijn doelwit aan de Lingenskamp in Laren te komen. Hij had een jachtmes bij zich en volgens justitie een niet-verse bos bloemen, wat volgens justitie ook duidt op voorbedachten rade, net als de tweede set kleding van de verdachte. De Laarder werd in nek en borst geraakt. Hij hield er een litteken bij zijn halsslagader over.

Volgens de advocaat van S. 'had hij geen kwaad in de zin'. De bos bloemen zou zijn bedoeld als teken van goede wil. De wond in de hals van het slachtoffer noemde de advocaat een 'krasje', dat niet eens is gehecht. Ook wees hij erop dat er geen letselanalyse van is van het NFI (Nederlands Forensisch Instituut).

Dat S. met een jachtmes op pad ging, had te maken met eerdere doodsbedreigingen en dat hij vroeger slachtoffer van zinloos geweld is geworden. De 26-jarige S. zit al circa tien jaar bij de Transformanten.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.