Krokusbollen om bijen te helpen

Tamar de Vries
Blaricum

De regio-groep ’t Gooi van de biologisch-dynamische imkers organiseert een cursus ’natuurlijk imkeren’ voor mensen die de bijen willen helpen. Zij gaan dit najaar bovendien een miljoen biologisch geteelde krokusbollen verkopen om de bijen te helpen.

,,Krokussen zijn gekozen omdat deze bloemen een rijkere bron van stuifmeel zijn’’, vertelt Jan Goedkoop, woordvoerder van de bio-dynamische imkergroep. ,,Het stuifmeel wordt gebruikt om aan de jonge bijen te voeren.’’

De bijencursus van ’t Gooi is niet alleen bedoeld voor wie wil gaan imkeren, maar is ook voor mensen die meer over bijen willen weten. Cursisten leren hoe zij ’het welzijn van de bij’ kunnen bevorderen.

Want zolang tuinen vanwege onderhoudsgemak worden betegeld of van grijs grind worden voorzien, in het voorjaar de roundup-spuit wordt gehanteerd, verdienen bijvriendelijke planten- en bloemsoorten meer aandacht. ,,Allerlei schermbloemigen waar bijen makkelijk bij stuifmeel en nectar kunnen komen zijn goed, zoals verbena (ijzerkruid), tuingeraniums en sedum (vetkruid)’’, aldus Goedkoop.

Ter voorbereiding op de cursus, die in januari 2015 begint, is er op woensdag 19 november een kennismakingsavond in het Vitusgebouw aan de Kerklaan in Blaricum, aanvang 20.00 uur. Meer info op www.immentuin.nl of via mail: jangoedkoop@me.com.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.