Red Stars blij met bekerknaller tegen Leiden

Bert-Jan van Oel
Soest

De basketballers van Red Stars gaan mooie tijden tegemoet. Komend weekend wacht de topper in de eerste divisie tegen Pendragon, daarna kan de ploeg van Axel Gouw zich gaan voorbereiden op een bekerkraker. Red Stars speelt namelijk in de kwartfinales van de nationale beker een thuiswedstrijd tegen topclub ZZ Leiden.

De Leidenaren ontdeden zich dinsdagavond van een andere eredivisieclub, Weert. In Limburg won Leiden met name door een sterke wedstrijd van Worthy de Jong en Floris Versteeg: 62-87. De Jong en Versteeg waren samen goed voor 61 Leidse punten. Leiden is momenteel de nummer twee in de Dutch Basketball League en dus lijkt een stunt van Red Stars binnenkort eigenlijk onmogelijk. Maar sporthal Beukendal in Soest zal ongetwijfeld volstromen op zondag 7 februari als Red Stars om 15.00 uur tegen ZZ Leiden aantreedt.

Red Stars-coach Axel Gouw maakt zich geen illusies over een stunt. „Deze kwartfinale is voor ons het eindpunt. Het kwaliteitsverschil is zo groot dat we geen kans hebben. We gaan er gewoon een feestje van maken. Voor ons is deze wedstrijd tegen een absolute toppploeg de beloning voor wat we eerder in de beker hebben bereikt.”

Gouw is blij met Leiden als tegenstander. „Weert spreekt toch minder aan. Het zou mooi zijn als Leiden tegen ons ook met de grote namen aantreedt, leuk voor het publiek en voor m’n spelers.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.