Sherwin Grot loodst Vogels langs Capelle

Robert Berkeley
Capelle aan den IJssel

Met alweer zijn vijfde treffer van het seizoen loodste Sherwin Grot IJsselmeervogels zaterdag in de laatste minuut van de reguliere speeltijd langs Capelle: 2-3.

Waar het in het teleurstellende vorige seizoen bij de ’rooien’ ontbrak aan een doelpuntenmaker, is het binnenhalen van Sherwin Grot vooralsnog een gouden greep gebleken. De razendsnelle aanvaller kwam over van Kozakken Boys en scoort makkelijk. Hij is er mede voor verantwoordelijk dat IJsselmeervogels zich ondertussen in de subtop van de derde divisie heeft genesteld, na een wat stroeve start van het seizoen.

Dat Grot erbij was tegen Capelle was niet vanzelfsprekend, want een paar weken geleden keek hij nog na een rode kaart tegen een mogelijke schorsing van zes wedstrijden aan. Die straf kwam als schikkingsvoorstel van de KNVB na een opstootje tegen Rijnsburgse Boys, waarbij op een foto duidelijk te zien was dat er een handgemeen was met verdediger Joël Tillema (vorig seizoen nog actief bij ’buurman’ Spakenburg). Toch besloot Vogels in beroep te gaan en de tuchtcommissie sprak hem daarop vrij, want op basis van verkregen verklaringen was de overtreding niet bewezen.

Bij Capelle, dat met onder meer Vogels toch wel tot de betere clubs in de derde divisie op zaterdag wordt gerekend, waren de Spakenburgers duidelijk sterker. Toch lukte het steeds maar niet om dat overwicht in de score zichtbaar te maken. De ploeg van trainer Sandor van der Heide kwam weliswaar in beide helften op voorsprong, na een klein kwartier door Mike van de Laar en kort na rust door Oktay Ozturk, maar twee keer kwam de thuisploeg langszij. Toen dat kort voor het einde gebeurde liet IJsselmeervogels zich niet uit het veld slaan en Sherwin Grot tikte vlak voor tijd uit een steekpass van Van de Laar de bal onder Capelle-keeper Van der Meer door.

Vogels kan met vertrouwen uitkijken naar de wedstrijd om de KNVB-beker. De club ontvangt op sportpark De Westmaat Achilles’29 uit Groesbeek, de hekkensluiter in de Jupiler League. De aanvang is 20.00 uur.

Meer nieuws uit Sport Regionaal