Uitstel witwasproces door missers justitie

Redactie Hilversum
Naarden

De rechtszaak wegens witwassen en grootschalige hennephandel tegen Frank G. die eerder werd veroordeeld tot het terugbetalen van 4,7 miljoen euro crimineel verdiend geld, is uitgesteld. Justitie bleek vrijdag te hebben verzuimd energiebedrijven Liander en Eneco, en het waterleidingbedrijf te informeren over de zitting.

Ook was de rechtbank door justitie niet ingelicht over de plukze-zaak, het afpakken van crimineel geld dat Frank G. uit Almere zou hebben verdiend met zijn handel in hennep. Volgens de officier van justitie waren de papieren uit het dossier ,,op het verkeerde stapeltje’’ terecht gekomen. Frank G. zit sinds september vorig jaar vast na een inval van de politie in diverse panden, onder andere in het Gooi. Hij wordt ervan verdacht tussen 2010 en 2014 op grote schaal hennep te hebben verbouwd en verhandeld.

Porsche Cayenne

Ook zijn vrouw werd opgepakt wegens het meeprofiteren van het crimineel verkregen geld. Zij staat terecht voor witwassen. In hun woning aan het Gooimeer in Naarden en op diverse andere plekken legde de politie beslag op vele luxegoederen en auto’s waaronder een Porsche Cayenne.Esther P. is inmiddels weer op vrije voeten en vertelde vrijdag op de zitting in Lelystad dat de inval ’een enorme klap’ bij haar teweeg had gebracht. Ze heeft een baan gevonden en houdt zich verre van criminele activiteiten.

Op 20 november staat er een zitting gepland om de ontneming verder onder de loep te nemen. Justitie is nog bezig om de zaak af te ronden. Als alles volgens plan verloopt, zal de ontnemingszaak ook op 22 januari verder inhoudelijk worden behandeld samen met de aanklachten wegens hennephandel en witwassen.

Hoge Raad

Frank G. was eerder hoofdverdachte in de Coloradozaak waarvoor hem 50 maanden cel is opgelegd. Die zaak loopt nog bij de Hoge Raad. In een onderzoek naar eerder verkregen crimineel geld heeft de rechtbank hem veroordeeld tot betaling van een vordering van 4,7 miljoen euro. Ook daar tegen is G. in beroep gegaan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.