Inbrekers zorgen voor ravage bij Surfclub Gooimeer

Huizen

Bij Surfclub Gooimeer in Huizen is de rubberboot gestolen die instructeurs gebruiken bij trainingen en lessen. Vorig jaar was de club ook al doelwit van vandalen die grote schade veroorzaakten aan het dak.

Volgens voorzitter Hans Borremans hebben de inbrekers dit keer eerst geprobeerd om via de voorzijde van het gebouw binnen te komen.

Daarvoor zijn twee deuren geforceerd en daardoor flink beschadigd, maar het is niet gelukt om via deze deuren binnen te komen: ,,Vervolgens was de zijdeur aan de beurt. Deze is helemaal aan gort gebroken en via deze deur kon men naar binnen. Daar moesten de kasten het ontgelden. Eén kast hield stand. Een tweede kast kreeg men open.’’

Niet alleen werd de rubber instructieboot gestolen, ook spoten de inbrekers een brandblusser leeg over de surfspullen.

Borremans: ,,We waren nog aan het opkrabbelen van de ellende door vandalen vorig jaar. Ze waren door het dak gezakt en de club ging drie maanden dicht omdat eerst het asbest door specialisten moest worden opgeruimd. Daar tussen door hebben we nog kunnen genieten van onklaargemaakte sloten en regelrechte bedreigingen als we de amok makende hangjongeren vroegen het clubterrein te verlaten.’’

Het is nog niet bekend wat de totale schade is, maar de club schat die op enige duizenden euro’s. Onduidelijk is op dit moment in hoeverre de verzekering aangesproken kan worden. ,,Zeker is wel dat de vrijwilligers weer aan het werk kunnen de door anderen toegebrachte ellende op te ruimen en te repareren’’, meldt Borremans.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.