Ook BFC kiest voor zaterdagvoetbal

Robert Berkeley
Bussum

In navolging van vele regionale clubs de afgelopen jaren, kiest ook BFC voor zaterdagvoetbal. De selectie van de Bussumse voetbalclub, momenteel actief in de zondag vierde klasse, speelt in het seizoen 2016/2017 op zaterdag.

Na de wedstrijd tegen Forza Almere zondagmiddag werden spelers en technische staf door het bestuur op de hoogte gebracht van dit besluit. Met de overstap verwacht het bestuur makkelijker talentvolle junioren te kunnen behouden voor de club. De Bussumse club beschikt over de beste jeugdopleiding in de regio, maar het blijkt steeds lastiger om de jeugd ook enthousiast te krijgen voor zondagvoetbal.

Uit een inventarisatie onder de spelers van BFC 1 en het begeleidingsteam is gebleken dat er daar ook een groot draagvlak is om op zaterdag te gaan spelen, laat het bestuur weten. De twee overige seniorenteams van BFC en de vrouwen blijven vooralsnog wel op zondag spelen. Het bestuur beraadt zich nog over mogelijke capaciteitsproblemen op sportpark Meerweg door de verhuizing van het eerste elftal naar de zaterdag.

Meer nieuws uit Sport Regionaal