Zware eik op flat Hilversum

hilversum

Een felle windvlaag, vanavond tegen etenstijd, was te veel voor een zware eik in een achtertuin aan de Erfgooiersstraat in Hilversum-Noord. Het ongeveer 25 meter hoge gevaarte viel op een drie verdiepingen hoge flat, ter hoogte van nr. 555.

Een man, die daar op dat moment naar verluidt aanwezig was, liep geen letsel op. De bovenwoning liep in elk geval schade op, maar hoeveel is nog onduidelijk. Buren die door de brandweer uit hun huizen werden gehaald konden na korte tijd weer terug.

Het wordt in elk geval een tijdrovend karwei om het tonnen wegende gevaarte, dat onder een hoek van 45 graden tegen de flat staat, weg te halen zonder verdere schade te veroorzaken. Er zal een plan van aapak bedacht moeten worden. Zonder kraan zal het in geen geval gaan. De onderstam is ruim een meter dik. De boom stond goed in het blad, waardoor de wind extra vat had. Een omwonende zei dat de buurt vorig jaar al twijfels had over de stabiliteit van de boom. Overigens is er ook een zilverberk wankel komen te staan. Of mogelijk ook de droogte van de grond een rol heeft gespeeld is onduidelijk.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.