Nieuwe beweegbare bodem in zwembad De Lieberg

Pas eind augustus kan je weer een duik in het verbouwde doelgroepenbad van De Lieberg nemen.© Foto Studio Kastermans/Ronald Smeenk

Annemarie de Jong
Hilversum

Het is een flinke investering en de timing is altijd slecht, maar dan heb je straks ook wat.

,,Een nieuwe beweegbare bodem was hard nodig”, zegt teamleider Karin Brink aan de rand van een leeg zwembad. In Optisport-zwembad De Lieberg aan de Jan van der Heijdenstraat zwoegen vaklui ín het doelgroepenbad. Brink: ,,De oude beweegbare bodem was op. Die ging steeds langzamer omhoog en omlaag.”

Uitvoerder Tjalke Stoelwinder van Variopool neemt snel een slok ice tea. ,,Bloedheet hier, het zweet druipt van mijn rug.” Het bedrijf installeert wereldwijd beweegbare bodems en keerwanden in zwembaden. ,,Broodnodig voor de exploitatie van je zwembad, omdat het zo voor verschillende doelgroepen is te gebruiken”, zegt Stoelwinder die acht maanden per jaar van huis is. ,,Thailand, Nieuw-Zeeland, Dubai. Nee, in Rio hebben we niet gebouwd, wel voor de Spelen in Londen.”

Het doelgroepenbad is bestemd voor zwemlessen, zwangerschapszwemmen, ouder en kind zwemmen, therapiezwemmen, aquapowerbootcamp en aquapower. ,,Dat ligt in de zomer stil, vandaar dat verbouwen nu het beste uitkomt”, zegt de teamleider van De Lieberg, die in 2017 veertig jaar bestaat. Brink. ,,Oké, het is nu geen topzomer en ja, dan kan binnen zwemmen een uitkomst zijn. Maar ja, dat weten wij vooraf ook niet! Het is even door de zure appel heenbijten, maar dan heb je voor de komende twintig jaar ook iets moois.” Het wedstrijdbad is tijdens de verbouwing wél open volgens zomerrooster. ,,Dus mensen kunnen toch hun baantjes zwemmen.” Het doelgroepenbad (31 graden, maximale diepte 1.40 meter) gaat maandag 29 augustus weer open. Ook de coating op de wanden is weer fris zwembadblauw. De verbouwing kost volgens Optisport ’tienduizenden euro’s’. Brink: ,,Voor zwemles kan ik het bad op vijftig centimeter instellen. Ik heb kindjes van vluchtelingen die op zo’n gammel bootje hebben gezeten. Dan doe je heel rustig aan. Zodat ze leren dat water ook leuk kan zijn.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.