Onrust bij paardenbezitters in Eemnes

Redacteur Hilversum
Eemnes

Paardenbezitters rond Eemnes zijn ongerust na vage berichten op internet over een dood paard en een paard, waarvan de deken is kapotgesneden. De politie waarschuwt voor het in de mond nemen van kreten als ’paardenbeul aan het werk’.

,,We hebben alleen een aangifte binnen van de eigenaar van het paard met de kapotte deken. Meer is bij ons niet binnengekomen. Ook buurtonderzoek heeft tot nu toe verder niets opgeleverd. Gezien de beperktheid van de schade valt dit meer onder vandalisme dan onder mishandeling’’, aldus de politiewoordvoerder.

Voorzitter Teus Dorrestijn van Stad en Lande Ruiters in Eemnes is gisteren op zoek gegaan naar de eigenaar van het dode paard, omdat zijn vereniging in de berichtgeving wordt genoemd. ,,Ik wilde weten of dit een broodjeaapverhaal is. Het paard dat ingeslapen is, heb ik gevonden. Het stond aan de Meentweg in een wei waar meerdere paarden staan. Wat zich daar heeft afgespeeld, is niet duidelijk. Het paard is in ieder geval met de borst in de punt van een hek terecht gekomen. Het had een enorm wond. Aangezien het dier veel pijn had, heeft men het laten inslapen’’.

Het tweede geval betreft een IJslander, die aan de Goyersgracht-Noord staat. Het dier is door de eigenaar aangetroffen met een deken waarin duidelijk met een mes gesneden is. Een andere paard is in de manen geknipt. Dorrestijn betwijfelt of er in dat geval sprake is van paardenmishandeling of dat er iets anders speelt. ,,Ik riep meteen: dat gaat vast om een paar meiden die ruzie met elkaar hebben’’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.