Rijkswaterstaat praat met Hilversumse buren A27

Hilversumse A27-buren spreken wethouders Voorink en Klamer.© Archieffoto Studio Kastermans

Valentijn Bartels
Hilversum

Rijkswaterstaat gaat om tafel met Hilversummers die last hebben van snelwegherrie. Dit gebeurt naar aanleiding van een oproep van wethouder Floris Voorink (verkeer), die een 274 keer getekende petitie ontving van bezorgde bewoners van de West-Indische buurt.

Deze Hilversummers vrezen dat verbreding van de A27 en daarbij horende houtkap zorgt voor nog meer overlast. ,,Bij bijna alle bewoners binnen 200 meter van de weg spelen hart- en vaatziekten. Mijn vader ben ik daardoor verloren’’, vertelt Marike Hoving.

Voorink kondigde ‘een stevig gesprek’ aan met Rijkswaterstaat. Een oplossing moet nu dus uit het overleg tussen indieners van de petitie, de wethouder en vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat komen. Voor omwonenden is er een ideale optie: een geluidsscherm waardoor de 85 huizen die bij de weg liggen worden beschermd. Geschatte kosten: drie miljoen euro.

Een woordvoerster van Rijkswaterstaat liet deze krant eerder al weten dat de Hilversummers geen aanspraak maken op compensatie. Volgens haar blijkt uit berekeningen dat de A27-herrie binnen de wettelijke normen valt.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.