Zoekplaatje: ’Bevriend Met Onze Leden’

1 / 3
Eddie de Paepe
Hilversum

Op het zoekplaatje van vorige week (nr. 376) staat de in 1899 opgerichte ’s-Gravelandse Muziekvereniging B.M.O.L. (Bevriend Met Onze Leden).

Joke Heijstee herkent haar opa, Richard Heijstee (1895-1970). „Hij is de man rechts bovenaan, met de trombone in zijn hand.” Frans Veltman komt met meer namen. „De persoon op de voorste rij met trompet in het midden (tussen de twee mannen in het donkere pak en de voor hun zittende trommelslagers) is de heer Eep Sluiter, die gewoond heeft op de Kerklaan in Kortenhoef in het rijtje huizen dat naast Restaurant Ruimzicht (eigenaar Piet van ’t Klooster) stond”, schrijft Veltman.

„In het op een na laatste huis had het gezin Sluiter de voorkamer ingericht als winkel (zaadhandel). Naast hem op de hoek woonden de heer en mevrouw Stuiver, die een strijkinrichting hadden in de achterkamer.”

„Op de andere hoek van deze rij huizen (aan de kant van Restaurant Ruimzicht) woonde mijn opa, Frans Nelis. Op de een na achterste rij - tweede van rechts in het donkere pak en voor de twee mannen met de schuiftrompet - staat de heer Haselager. Hij woonde met zijn gezin naast mijn opa.”

Tamboers

Een uitgebreide brief - met bijna alle namen! - kreeg ik van Coby Grift, Henny de Winter-Grift en Joop de Winter. De grootste van de twee jonge tamboers op de voorgrond is waarschijnlijk een Sikking, melden zij.

Dan de zittende rij, van links naar rechts: Henny de Winter-Grift, Adriaan Roosendaal, Jaap Versnel, dirigent Luuc Oordijk, Eep Sluiters, Geurt Grift, Kobus Jan Teunizen, Bertus Schimmel, onbekend, Jan Pol (kleine trom).

En staand, weer van links naar rechts: Piet Neijsen, ’meisje De Molenaar’, Joop de Winter, Henk Beemsterboer, onbekend (’vermoedelijk een Versnel’), Gerrie Roosendaal, Rietje van Schaik, Coby Grift, Lia de Waaij-Burger, Leo Versnel, Kees van Schaik, Kees Vos.

Dan hebben we nog de tweede rij van boven (v.l.n.r.): Sjaak Beemsterboer, Lies Beemsterboer, Gerard van de Burg, Henk Sluiters, Johan Roosendaal, Teus Schimmel, Freek Sluiters, Richard Heijstee sr. En, tenslotte, de bovenste rij (v.l.n.r.): Willem Burger, Harmen van Schaik, Gerrit van Schaik, Dirk Glijn.

Wielerwedstrijd

Hierboven staat het nieuwe zoekplaatje. Een wielerwedsrijd staat op het punt om van start te gaan. Waar en wanneer is deze foto gemaakt, en wie herkent een of meer van de sporters?

Helpen bij dit zoekplaatje kan via fotostevens@gooieneemlander.nl of De Gooi- en Eemlander, Postbus 15, 1200 AA Hilversum.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.