Overval op telefoonwinkel Achterbaan Huizen

Sander van Lubeck
HUIZEN

De Phone House aan de Achterbaan in Huizen is overvallen. Twee mannen hebben rond zes uur dinsdagavond geprobeerd de telefoonwinkel te beroven.

Het is nog onbekend wat de mannen hebben buitgemaakt. Na de overval zijn zij er direct vandoor gegaan. Onbekend is hoe en in welke richting. De politie riep in een burgernetbericht op uit te kijken naar twee mannen, een blanke en een getinte- 'Waarbij de getinte man opviel door een fors postuur', aldus het burgernetbericht.

Bij de overval zijn de twee aanwezige medewerkers bedreigd met een mes. Ze zijn beroofd van geld. De overvallers sloegen toe toen de twee de winkel wilden afsluiten.

De mannen glipten de winkel binnen en lieten al snel merken dat ze geïnteresseerd waren in de inhoud van de kassa. Eén van de medewerkers probeerde de mannen tegen te houden en er ontstond een worsteling, waarbij de overvaller in kwestie een mes te voorschijn haalde.

Hij eiste dat de medewerker op de grond zou blijven liggen, pakte geld uit de kassa en ging er met zijn kompaan vandoor. Vermoedelijk ging het duo richting het naastgelegen parkeerdek en zijn ze daar in een auto gestapt. Een zoektocht van de politie en de Burgernet-actie leverden niets op.

Signalement

De man met het steekwapen was een negroïde man met een groot postuur, een bol gezicht, tussen de 20 en 30 jaar oud, kort zwart kroezig haar, gekleed in zwarte kleding en hij had een zwarte muts op. Opvallend was dat hij een zachtaardig uiterlijk had.

De tweede man heeft een blanke huidskleur, ongeveer 1.80m lang, een spits gezicht, hij droeg een lichte spijkerbroek en had ook een muts op.

Wiet iets verdachts heeft gezien rond de Achterbaan of informaite heeft over de daders, kan contact opnemen met de politie via 0900-8844. Of anoniem via M. 0800-7000.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.