Paul de Leeuw onthult portret in Beeld en Geluid

© Studio Gemini

Van onze verslaggever
Hilversum

Paul de Leeuw onthulde woensdag in Beeld en Geluid zijn portret in de Wall of Fame.

Op deze glazen wand in de hal van het gebouw zijn mediapersoonlijkheden te zien die een prijs voor hun gehele oeuvre hebben ontvangen. Eerder dit jaar ontving De Leeuw tijdens de uitreiking van de TV-Beelden de Beeld en Geluid Oeuvre Award. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een man of vrouw die van bijzondere betekenis is (geweest) voor het Nederlandse televisielandschap. In het verleden waren dit onder andere Ria Bremer, John de Mol, André, van Duin en Mart Smeets.

Paul de Leeuw: „Ik ben enorm blij met deze Oeuvre Award die ik vanmiddag in Beeld en Geluid heb ontvangen. Ik vind het geweldig dat ik in hetzelfde jaar deze prijs naast de Gouden Stuiver ontvang.”

Het juryrapport meldt: ’Paul de Leeuw is al decennialang beeldbepalend. Zijn oeuvre is groot en buitengewoon rijk geschakeerd. Zijn talent voert hem langs cabaret, zang, toneel, radio, film en televisie. In al die disciplines is hij niet alleen de wervelende persoonlijkheid voor de schermen, maar ook een grote bron van creativiteit achter de schermen bij het bedenken en produceren van programma’s.’

© Studio Gemini

Vóór de onthulling vond een bijzonder programma plaats waarbij een groot aantal dierbare vrienden en collega’s van De Leeuw aanwezig was. Pauls goede vriend Henk van Dorp sprak aan tafel met Joop van den Ende, Chantal Janzen en Cornald Maas over hun band met Paul. Zij deden dat aan de hand van een aantal fragmenten dat zij zelf selecteerden.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.