Huizer burgemeester laat Facebook-oproep politie verwijderen

Huizer burgemeester laat Facebook-oproep politie verwijderen
Huizen

Burgemeester Fons Hertog heeft donderdagochtend een bericht op de Facebook-pagina van de politie Huizen laten verwijderen.

Hertog heeft de gemeenteraad laten weten waarom hij deze opvallende actie heeft ondernomen.

,,Vanochtend werd ik geconfronteerd met een post op Facebook van de politie Huizen”, schrijft hij aan de raad. ,,In dit bericht refereerde de politie aan de aangekondigde inventarisatie van het CDA van veilige oversteekplekken. De politie deed een oproep om eventuele zorgen over oversteekpunten naar de fractie van het CDA te mailen.”

De ’verwijzing naar deze inventarisatie van één politieke partij in Huizen’ verraste Hertog.

,,De politie staat immers los van de politiek. Ik heb daarom laten uitzoeken hoe dit bericht tot stand is gekomen. Het bericht blijkt met alle goede bedoelingen geplaatst te zijn, zonder dat deze politiemedewerker zich bewust was van mogelijke politieke implicaties. Rond 13.15 uur heeft de politie het bericht van Facebook verwijderd.”

CDA-raadslid Daniëlle van Deutekom: ,,Belangrijker is dat we veel respons krijgen op onze oproep! Veel inwoners nemen de moeite ons een mail te sturen over bepaalde - in hun ogen - gevaarlijke situaties. We gaan daarmee aan de slag.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Keuze van de redactie