Baarn loopt uit voor Traditioneel Gerij

Foto Studio Kastermans

Foto Studio Kastermans

Casper van den Broek
Baarn

Veel verschilt het eigenlijk niet met de bekende rally’s van klassieke auto’s: de karretjes zijn keurig gepoetst, er zijn vele merken en soorten te zien en de deelnemers in stoer tenue zijn de veertig meestal ver gepasseerd.

Toch is er bij het Traditioneel Gerij één groot verschil. Als Oldtimers in colonne door een stad rijden wordt er weliswaar soms jaloers gekeken, maar gaan ook de vingers in de oren. Het motorgeronk is heftig. Bij deze paarden en wagens klonk er zaterdag in de Laanstraat en op de Brink in Baarn voortdurend een luid applaus.

Voor het Nederlands Kampioenschap Traditioneel Gerij was dit keer Baarn uitgekozen. Wie de mooiste paarden en wagens had viel in de prijzen. Vanzelfsprekend was het erg handig dat het tegelijk Open Monumentenweekend was. Dat leverde extra publiek op.

De stoet ging langs kasteel Groeneveld en Paleis Soestdijk, maar hoogtepunt was de tocht door het centrum van Baarn. Vooral, omdat de presentator de prachtigste verhalen vertelde bij alle karretjes, die varieerden van smalle exemplaren om door de ravijnen van Noorwegen te rijden tot gevaarten waar het hele gezin mee naar de kerk ging.

En vanzelfsprekend waren er aparte wagens voor de protestanten en de katholieken.

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.