Nieuws of Nonsensdagen Beeld en Geluid

Arjen Lubach.© David Cenzer

Van onze verslaggever
Hilversum

In de meivakantie zijn er in Beeld en Geluid de Nieuws of Nonsensdagen.

Tijdens deze dagen brengt het instituut (nieuws)media en de journalistiek onder de aandacht. Zo komt Arjen Lubach langs, die het gaat hebben over satire, en is er een lezing over mediahypes door onderzoeksjournalist Marc Josten (hoofdredacteur Human).

De Nieuws of Nonsensdagen zijn een aanzet voor een jaarlijks terugkerend Nieuwsfestival. Ze duren van 28 april tot en met 6 mei en bieden masterclasses, expertlezingen en colleges. Op zondag 29 april geeft hoofdredacteur en Journalist van het Jaar Eric Smit een lezing over zijn journalistieke platform ’Follow the money’. Daarnaast is er op 1 mei een college over het ontstaan van mediahypes door onderzoeksjournalist Marc Josten.

Hij praat over ontwikkelingen als #metoo en de reuring rondom rapper Boef. Op 2 mei is er een avond vol satire. Arjen Lubach vertelt over het belang van satire en de hoe je met humor nieuws kunt benaderen, geïllustreerd door stand-uppers. Op 4 mei is er een lezing van debatdeskundige Lars Duursma plaats, over de manier waarop politici grote maatschappelijke onderwerpen strategisch in het nieuws brengen.

Zie www.beeldengeluid.nl/agenda.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.