Stoep van de Laurentiuskerk houdt gemoederen Weesp bezig

Voetgangers en fietsers trekken zich duidelijk niets aan van het onderbord bij de hoek Herengracht/Blomstraat.© Foto Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden

Tamar de Vries
Weesp

De werkzaamheden bij en in de Laurentiuskerk missen hun uitwerking niet op de gebruikers van de nauwe straatjes eromheen. Vooral de Blomstraat klaagt.

In de gemeenteraad sprak een nipte meerderheid zich uit voor een motie waarin het college verzocht wordt om ná het werk een openbare stoep te creëren in de Blomstraat voor voetgangers en fietsers. De school en omwonenden hebben nu niet zo veel aan iets dat geregeld gaat worden als de kerk klaar is, erkent ook mede-indiener van de motie Cees Sluyk (CDA). ,,Het lijkt makkelijk gezegd, maar het heeft toch weer even de aandacht. Wij geven dit mee aan wethouder Peter Eijking om een oplossing te creëren die voor de toekomst de veiligheid garandeert van schoolkinderen en bewoners.”

De stoep hoort bij de kerk, bevestigt eigenaar Cees van Vliet. Het werk aan de toren vergt dat er op twee meter rondom de kerk hekken moeten staan. Hij ziet ruimte genoeg om met creatief denken tot een oplossing te komen. De Jozefschool vindt het bordje dat er nu staat aan één van de inritten van de straat niet getuigen van creativiteit.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.