Rolstoelles van zitskiër Van der Klooster

Veilig over een drempel.

Veilig over een drempel.© Foto: Rovas

Marjolein Vos
Huizen

Ben je na ziekte, door een aandoening of een ongeluk afhankelijk van een rolstoel? Dan is deze ROVAS-cursus iets voor jou. Je leert er onder meer goed draaien en balanceren.

De cursus wordt verzorgd door Kees-Jan van der Klooster, die in 2001 tijdens snowboarden een dwarslaesie opliep waardoor hij vanaf zijn middel volledig verlamd raakte. Hij werd een paar jaar later succesvol zitskiër, won prijzen tijdens de winter X Games en deed me aan de Paralympische Spelen in 2010 en 2014.

Nu probeert hij met zijn bedrijf KJ-Projects misverstanden over de mogelijkheden en onmogelijkheden van mensen met een beperking de wereld uit te helpen.

De cursus is ook interessant voor mensen die lesgeven aan rolstoelers. Uiteindelijk draait alles om zelfvertrouwen en het ontdekken van de (nieuwe) mogelijkheden. Aandacht is er ook voor verschillende rolstoelsporten (rolstoelhockey) en andere aangepaste sporten (zitvolleybal). De cursus is op vier donderdagavonden vanaf 17 mei in de gymzaal van de Mytylsschool in Huizen. Kosten 40 euro. Meer info/aanmelden:

www.teamsportservice.nl/gooi

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.