40 schilderijen Singer beschadigd bij brand in Duitsland

Foto: technoloic via Flickr

laren

Veertig van de 62 topstukken van Singer Laren die zijn uitgeleend aan het Museum Kunst der Westkuste op het Duitse waddeneiland Foehr hebben rookschade opgelopen bij een brand. Donderdagochtend ontstond die door kortsluiting. Het vuur was niet groot, er was wel veel rook. De brandweer bluste de brand met lucht, om waterschade aan de kunstwerken, waaronder werken van Jan Sluijter en schilders van de Larense School, te voorkomen.

Directeur Jan Rudolph de Lorm van Singer Laren vindt het 'heel, heel erg' dat de expositie in Duitsland - die nog niet eens geopend was - is geannuleerd. Van de schade aan de werken uit zijn museum heeft hij nog geen indruk. Vrijdag reist hij met mededirecteur Reinier Sinaasappel af naar Foehr om die in ogenschouw te nemen.

De brandweer trof bij aankomst bij het museum in de hoofdstraat van Alkersum op de begane grond veel rook en vuur aan. Onmiddellijk is begonnen de kunstvoorwerpen en schilderijen te evacueren.

De belangrijkste werken van het museum hangen momenteel in Singer Laren, dat in ruil voor deze tentoonstelling zijn topstukken had uitgeleend aan het Duitse museum. Tot 28 mei is de collectie van het Duitse museum in Laren te zien onder de noemer 'Schilders aan Zee. Van Mondriaan tot Munch'.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.