Wolkenlucht Weesp wint fotowedstrijd gemeentegids

De winnende foto van Yusuf Jeggels.

Tamar de Vries
Weesp

Yusuf Jeggels is de winnaar van de jaarlijkse fotowedstrijd voor de gemeentegids Weesp. Zijn zwartwitfoto van jagende wolken boven de toren van de Laurentiuskerk met op de voorgrond de Vecht is gefotografeerd vanaf de Groene Punt.

Voor de jaarlijkse wedstrijd mogen Weespers foto’s insturen die de stad vastleggen zoals zij Weesp zien. Alle foto’s komen in de gemeentegids 2015-2016 te staan, die in het najaar uitkomt. Ook zullen de foto’s worden tentoongesteld in Museum Weesp.

J. van Kesteren stuurde een foto in van het brugwachtershuisje bij avondlicht in een sneeuwbui. Daarmee won hij de tweede prijs. De jury besloot twee derde prijzen uit te reiken.

De winnaars zijn J. Vonk met een foto van een doorkijkje in een steeg naar de Grote Kerk en A. van de Weerd met een sfeerbeeld van de Vecht met de twee molens op de achtergrond.

Een eervolle vermelding is er voor mevrouw A. Weisscher. Zij fotografeerde een doorkijkje naar de Vecht, met een spinnenweb op de voorgrond. Achttien Weespers stuurden foto’s in.

In de jury had burgemeester Bas Jan van Bochove zitting, alsmede de gemeenteraadsleden Max van Dorth en Ad van Gemert.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.