Veel bekeuringen rond Vesting (update)

Naarden

De politie heeft in totaal 1.035 bekeuringen uitgeschreven voor automobilisten die te hard reden in Naarden. De snelheidscontroles voor de Porschedag waren al aangekondigd. Het weerhield automobilisten er dus niet van het gaspedaal flink in te trappen. De hoogst genoteerde snelheid bedroeg 103 kilometer, waar 50 kilometer was toegestaan.

Voor aanvang van Le Petit Grand Prix waren er al ongeveer driehonderd bekeuringen uitgedeeld. Ook in de Vesting zelf, tijdens het showgedeelte, werd er door sommige deelnemers te hard gereden. De organisatie drong erbij de deelnemers op aan kalm aan te doen. Maar niet iedereen hield zich hieraan.

De route in de stad behoorde overigens autovrij te zijn, maar twee BMW-eigenaren en een Audi-bezitter hadden daar lak aan. Zij kregen een bon, maar werden niet weggesleept. Wel werden twee andere wagens weggesleept. In totaal werden er negen bekeuringen uitgedeeld vanwege fout parkeren.

Organisator Meico Koudstaal overweegt het evenement te verplaatsen uit Naarden. Hij vindt dat de gemeente tekort is geschoten als gastheer.

Lees meer in de krant van maandag

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.