’Ik hoor er niet bij, dat gevoel heb ik al mijn hele leven’

Hilversum

Monique (53) heeft twee zonen en een ex-man met wie ze goed contact heeft. Met vriendinnen drinkt de Hilversumse regelmatig een wijntje op het terras. Ze werkt in de zorg en ze gaat naar de sportschool. Mensen genoeg om haar heen en tóch voelt ze zich eenzaam.

,,Ik hoor er niet bij. Dat gevoel heb ik al mijn hele leven. Het went nooit. Mijn vriendinnen gaan met andere vriendinnen op vakantie. Mij vragen ze niet. Vorige maand ben ik voor het eerst in mijn leven in mijn eentje een week naar de zon geweest. Natuurlijk was dat niet mijn ideale vakantie. Ik was veel liever met iemand samen gegaan, maar het lukte me niet.” Monique, die niet met haar echte naam in de krant wil, worstelt al jarenlang met gevoelens van ernstige eenzaamheid. Ze is één van miljoenen Nederlanders die zich eenzaam voelt. ,,Ik schaam me er voor. Durf het aan niemand te vertellen. Iemand die mij niet kent, zou denken dat ik een mooi en gelukkig leven heb. Ik heb zelf een punt achter mijn huwelijk gezet. Dat was echt mijn eigen keuze. Ik hoopte een nieuwe relatie te vinden. Ging een tijdje krampachtig op zoek naar leuke mannen. Dan verloor ik mezelf weer helemaal in een nieuwe liefde en dan liep het toch weer stuk. Soms denk ik weleens dat het gewoon mijn lot is om eenzaam te zijn”, zucht Monique.

De Hilversumse is niet mensenschuw. Ze stapt zelfs heel makkelijk op anderen af. Maar echt connectie maken met anderen kost haar moeite. ,,Het blijft oppervlakkig. Tijdens mijn singlevakantie heb ik hartstikke leuke mensen ontmoet. Gelachen en gefeest met ze, maar ’s avonds was ik weer alleen op mijn kamer. Dat doet pijn.”

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.