Diepe teleurstelling bij IJsselmeervogels

sportredactie Gooi- en Eemlander
spakenburg

IJsselmeervogels kende een zeer slechte competitiehervatting in de topklasse. In eigen huis werden de 'rooien' met 0-3 geklopt door Jodan Boys.

Goedgemutst was IJsselmeervogels teruggekeerd van een trainingskamp in de Spaanse zon. Maar in het verleden verloor het team ook vaak nadat het in het buitenland had overwinterd. In dit geval was het niet anders. In de Hollandse kou verzuimde IJsselmeervogels om terrein terug te winnen op de koplopers.

In de eerste helft speelde Vogels niet eens slecht, maar kort voor rust braken een paar fatale minuten aan, waarin Jodan Boys tweemaal scoorde via Kees Graafland en Gino Mulders. Na de pauze moest de thuisclub dus wel risico's gaan nemen. Geoffrey Verweij en Jan de Graaf kwamen in de loop van de tweede helft als extra aanvallers in de ploeg, maar het hielp allemaal niets. In de laatste minuut maakte Gino Mulders en zelfs nog 0-3 van.

Gezien het puntenverlies van HHC Hardenberg, FC Lisse en Barendrecht en gemiste kans voor IJsselmeervogels om het gat met de kopgroep te verkleinen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal