Patay maakt menu voor lezersdiner bekend

Arlo Vlaar, Jurriaan Geldermans en Fabrice Patay bespreken het menu. Foto Studio Kastermans

Redacteur De Gooi- en Eemlander
's-Graveland

Chef-kok Fabrice Patay van restaurant Vlaar weet wat hij bij de lezersdiners van volgende week dinsdag en woensdag op de kaart zet. De Fransman laat zich losjes inspireren door vier collega-chefs: Escoffier, Bocuse, Troisgros en Loiseau. Culinair journalist Jurriaan Geldermans wisselt de gangen af met verhalen over deze vier en bespiegelingen over gastronomie.

De smakelijke gerechten van Patay zijn de hoofdmoot van het avondvullende programma dat De Gooi- en Eemlander lezers voor een all-in prijs voorschotelt. De eerste avond is volgeboekt, alleen voor woensdag 27 maart zijn nog plaatsen te reserveren.Als aperitief wordt een crémant de Bourgogne geschonken, gevolgd door saumon à l’oseille ’Troisgros’ als amuse. In het voorgerecht zijn tonijn, krab, jacobsschelpen en kaviaar verwerkt en in het tussengerecht zeeduivel en langoustinesstaartjes. Gebraden halve duif uit Bresse vormt het hoofdgerecht, aangekleed met onder meer voorjaarsgroenten, jus van banuyls en druiven. Het nagerecht heeft de mysterieuze naam ’hamburger van 21e century’ gekregen. Bij alle gangen worden bijpassende wijnen geschonken en als afsluiting is er koffie met friandises. Het diner en de zinnenprikkelende vertellingen van Jurriaan Geldermans wordt aangeboden voor 75 euro per couvert. Reserveren kan door te bellen met 035-6561661, mailen naar reserveren@restaurantvlaar.nl of te boeken op www.restaurantvlaar.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.