De hoofdprijs bij ’t Melkhuisje gaat tóch naar Haase

Haase poseert met een fan.

Jan Kos
Tennis

Robin Haase heeft de eerste editie van de Melkhuisje Masters ’gewonnen’.

Tenminste, de Nederlandse nummer één kreeg de koperen melkbus uitgereikt. De organisatie bekende eerlijk dat Guillermo Garcia Lopez ietsje beter had gepresteerd, maar Haase mocht de hoofdprijs omhooghouden vanwege zijn inzet voor het toernooi.

Het maakte ook niet zo heel veel uit. De vier deelnemers ontliepen elkaar nauwelijks. Haase, Garcia Lopez en Ryan Harrison wonnen in de onderlinge competitie elk twee partijen. Diego Schwartzman verloor ze alle drie. Er werd op de slotdag serieus getennist. Maar uiteindelijk stonden er geen ATP-punten op het spel en konden de spelers het niet nalaten af en toe grapjes te maken. Garcia Lopez vroeg advies aan het publiek, Schwartzman hield met zijn voeten heel behendig een tennisballetje hoog en Haase riep dat de muziek uit moest. Harrison ging daar nog overheen met een knappe imitatie van een woedende John McEnroe: „Are you serious!”

Haase speelde zaterdag het beste tennis. Hij won van Schwartzman (7-6, 6-4) en dat maakte het makkelijk voor toernooidirecteur Geert-Jan van Dijken Haase uit te roepen tot toernooiwinnaar.

Zie ook playlist Sport Regionaal

Meer nieuws uit Sport Regionaal