Hilversumse ziekenhuiskat Boris aangereden

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

UPDATE De bekende ziekenhuiskat Boris, die al jaren bij de ingang van Tergooiziekenhuizen in Hilversum rondhangt, is dinsdagavond aangereden door een auto en daarbij flink gewond geraakt.

Er kwam bloed uit zijn neus en bek en de kat had grote moeite met ademhalen. Ook is er sprake van mogelijk hersenletsel. De cyperse kat is per dierenambulance overgebracht naar de faculteit diergeneeskunde in Utrecht, waar het dier de nacht doorbracht op de intensive care.

Woensdag in de loop van de dag ging het beter met Boris. Dat meldt dierenarts Esther Ruardi van Dierenkliniek Kerkelanden, waar Boris sinds woensdagochtend is opgenomen.

,,Ik begrijp dat Boris een beroemdheid is in Hilversum’’, zegt de dierenarts, zelf een Amersfoortse. ,,De telefoon staat de hele dag roodgloeiend bij ons. Allemaal mensen die willen weten hoe het met hem is.’’ Naar omstandigheden goed, dus. ,,Hij ligt aan een infuus en op een warmtematje en krijgt goede pijnstilling. Hij is al alerter en rustiger. Het wordt alleen moeilijk voor hem om te eten, vanwege zijn gebroken onderkaak.’’

Daaraan moet de negen jaar oude kat worden geopereerd. De auto raakte hem tegen zijn kop. Mogelijk is ook zijn bekken gebroken. ,,Hij probeerde al wel heen en weer te strompelen. Een breuk kan met rust goed genezen.’’

Het ongeluk gebeurde op de Van Linschotenlaan, vlakbij het appartement van bazin Heidi van Eck. Om de hoge kosten van de behandeling te dekken, vraagt Boris' bazin om financiële steun. Dat kan via rekeningnummer 302110070, ten name van J.H. van Eck.

Zie ook de facebookpagina van Boris voor het laatste nieuws

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.