Dames Mien en Corrie even VIP op Ouderendag

1 / 3
Annemarie de Jong
HilversumHuizen

Zelf is ze geen keukenprinses, bekent Mien Blokker (87) achter een stuk appeltaart met cappuccino op het terras van boekhandel Voorhoeve in Hilversum. ,,Gewoon Hollandse pot. Appeltaart bakte ik niet, hoor.’’ Een legertje vrijwilligers laat op Nationale Ouderendag dromen van 130 Hilversumse senioren uitkomen.

Kleine en grote wensen, zoals een ritje in een zijspan, varen op een tjotter en een bezoekje aan de markt. Mien Blokker wilde weer eens het centrum in. ,,Gaan we straks ook naar V en D, mevrouw Blokker?’’, vraagt vrijwilliger Ellis Capello. Ze haalde Mien Blokker in de rolstoel op bij Amaris Gooizicht.

Koetjes

Capello: ,,We maken er een gezellig dagje van’’. Dat is het doel: ouderen als Mien Blokker - zonder man en kinderen - in het zonnetje zetten. Waar de twee over praten? ,,Oh, over koetjes en kalfjes’’, zegt de oude dame.

Voetmassage

Claudia De Stefano ging op stap met de 91-jarige Corrie Verheij. Eerst een ontspannende voetmassage bij Martine Miedema aan de Hilversumse Hoflaan en daarna lunchen bij Mauve in haar geboortedorp Laren.

Bewoners van woonzorgcentrum De Marke-De Meenthoek in Huizen zijn geportretteerd door leerlingen van basisschool De Ark. Het leek wel ’Sterren op het doek’.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.