Onzekerheid over plan Langgewenst

Redacteur De Gooi- en Eemlander
hilversum

Er heerst grote onzekerheid over het doorgaan van de grootse plannen voor het Hilversumse Langgewenst. Dat blijkt uit mededelingen die verantwoordelijk wethouder Jan Rensen (PvdA) donderdag doet aan de Hilversum gemeenteraad.

Deze week kreeg Rensen de bevestiging dat eigenaar Punt Beheer van de Hilversumse bioscopen City en Euro is overgenomen door investeringsmaatschappij NedVest. Punt was al jaren in de markt voor de bouw van een megabioscoop op het Langgewenst, ter vervanging van de huidige bioscopen. De nieuwbouw zou gecombineerd moeten worden met een vestiging van MediaMarkt.

Het is voor Hilversum op dit moment niet duidelijk of de plannen door de overname op losse schroeven staan. Rensen heeft deze en volgende week gesprekken met zowel NedVest als Mediamarkt over hoe nu verder. Hilversum kijkt intussen intern naar mogelijke juridische, financiële en andere consequenties.

Zodra Rensen daarover ’enige zinnige mededeling’ kan doen, zal hij de gemeenteraad informeren. Vooralsnog is er volgens de wethouder geen reden de ing gang gezette bestemmingsplanprocedure voor het Langgewenst nieuwe stijl tussentijds te onderbreken.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.