Veel animo voor Lucentterrein Huizen

Huizen

Alle vrijkomende grond met bedrijfsbestemming op het Lucentterrein in Huizen is verkocht. Dit meldt wethouder Marlous Verbeek.

,,Wij hebben van de eigenaar van het terrein begrepen dat alle grond die een bedrijfsbestemming heeft is verkocht”, aldus Verbeek. Dat is inclusief het terrein dat door Lidl is gekocht. ,,De bouw van woningen is nog onderwerp van nader overleg binnen de v.o.f. ’t Harde.”

De gemeente heeft al diverse omgevingsvergunningen voor bedrijfspanden op het Lucentterrein verleend. Het gaat onder meer om een orthodontiepraktijk, die op de hoek van de Warandebergstraat en de Baanbergenweg komt, en een aantal bedrijfsunits in het pand Warandebergstraat 45. Verder wil Ladybird Bruidsmode zich op het terrein vestigen.

Huizermaatweg

Goed nieuws heeft de wethouder ook over de ’transformatie’ (ombouw) van leegstaande kantoren aan de Huizermaatweg in woningen. ,,Huizermaatweg 45 is recentelijk getransformeerd en wordt binnenkort opgeleverd. Het gaat daar om twintig huurappartementen.”

Het Borgstede-complex (nr. 2) wordt 29 november officieel geopend. Beide leegstaande kantoorpanden zijn in de afgelopen maanden ingrijpend verbouwd tot wooneenheden voor statushouders en jongeren.

Diverse transformatieplannen zitten volgens Verbeek nog in de pen. Zo is het college in principe akkoord gegaan met een plan voor de ombouw van Huizermaatweg 400 naar appartementen en dienstverlening. Datzelfde geldt voor de bouw van 41 huurappartementen in nr. 300.

Verder besluiten b en w binnenkort over de transformatie van Huizermaatweg 1-9 in appartementen. Ten slotte is er een initiatief om nr. 352 om te bouwen van kantoren naar dienstverlening.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.