Opnieuw oorlogsverhalen in Museum Hilversum

Eddie de Paepe
Hilversum

Na de succesvolle bijeenkomst van vorige maand houdt Museum Hilversum vrijdag 17 april opnieuw een verhalenmiddag voor mensen met herinneringen aan de oorlog. De persoonlijke verhalen die vorige maand zijn ingeleverd, zijn te lezen op een verhalentafel bij de fototentoonstelling ‘Tussen Vrede en Oorlog’.

Volgens museumdirecteur Stef van Breugel is het belangrijk deze persoonlijke getuigenissen nu, zeventig jaar na de bevrijding, te verzamelen.

,,Ze beschrijven de oorlog door de ogen van toen kinderen of jongeren. Daarbij kun je je bij het lezen van deze verhalen ook de vraag stellen wat je zelf zou doen.’’

De verhalen gaan bijvoorbeeld over school, over onderduikers, hout kappen en honger, razzia’s, werken in Duitsland, maar ook over kinderen die na de oorlog hun eigen vader niet meer herkennen of vanwege ondervoeding werden ondergebracht bij een ‘vreemd’ boerengezin.

Om nog meer verhalen en foto’s te verzamelen, organiseert het museum vrijdag  een nieuwe verhalenmiddag, Van een tot vier is iedereen van harte welkom.

Mailen kan ook: communicatie@museumhilversum.nl

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.