'De Ontmoeting past niet bij Eemnes'

Redacteur Hilversum
Eemnes

De onthulling van de nieuwe blikvanger in Eemnes, het beeld ‘De ontmoeting’ van de Laarder kunstenaar Pépé Gregoire, maakt heel wat los bij de bewoners. ,,Met een beetje verbeeldingsvermogen zie je in een van de grotere delen een neus."

Maandag maakte de gemeente Eemnes de winnaar van de wedstrijd voor het nieuwe kunstwerk in de Minnehof bekend. De opdracht was een beeld ontwerpen dat Eemnes typeert. In eerste instantie luidde de opdracht 'een ontwerp van een Grutto, waar het nieuwe dorpshart mee verfraaid kan worden en wat past binnen Eemnes'.

Toen een aantal kunstenaars belden met de vraag of het ook iets anders mocht zijn dan een grutto, werd het thema 'ontmoeting' als optie toegevoegd. Van de negentien inzendingen bleven drie inzendingen over, waarvan twee ontwerpen grutto's. Uiteindelijk koos de selectiecommissie voor het abstracte kunstwerk 'De Ontmoeting' - ,,Het beeld dat het beste past bij De Minnehof, als plaats waar mensen elkaar ontmoeten," aldus burgemeester Roland van Benthem.

,,Een gemiste kans om de door Eemnes geadopteerde weidevogel een prominente plaats in ons dorpshart te geven,” stelt André van Oostende, een bewoner van Eemnes. ,,Bewoners van een agrarisch dorp als Eemnes zitten helemaal niet te wachten op een abstract kunstwerk. Zij zien liever een beeltenis van de grutto."

Wat vindt u van het kunstwerk ’De Ontmoeting’? Reageer op de stelling op de homepage van deze website.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.