Bijna-stunt van Laren tegen Bloemendaal

sportredactie Gooi- en Eemlander
Laren

De hockeyers van Laren gelden dit seizoen met Hurley en Tilburg als degradatiekandidaat. Tegen topclub Bloemendaal viel daar echter weinig van te merken. Pas in de laatste minuut wonnen de bezoekers met 2-3.

Coach Joost Bellaart baalde van die tegenvaller, vooral omdat Laren zich na een o-2-achterstand (goals Tom Boon en Rogier Hofman) knap terug knokte in de wedstrijd. Na een fraai hoog backhandshot van Mark Noe en een doelpunt uit een strafcorner van Hidde Kruize leek een stunt in de maak. In de laatste minuut scoorde Roel Bovendeert toch nog de winnende goal voor Bloemendaal.

In de eerste helft kroop Laren wel een paar keer door het oog van de naald bij kansen van de Bloemendaalse Belgen Tom Boon en Simon Gougnard en een knal op de paal van Hofman. Maar het jonge Larense team, bestaande uit veel nieuwelingen die weinig tot geen ervaring hebben in de hoofdklasse, toonde zich onbevreesd en werkte zich een slag in de rondte.

,,Dat is de winst van vandaag'', vond routinier Hidde Kruize. ,,Vorige week tegen Den Bosch stond er veel spanning op het elftal en verloren we met 5-1. Nu waren we agressief en zonder angst.''

Meer nieuws uit Sport Regionaal