Huizen knap langs Sparta Nijkerk

Redactie Hilversum
Nijkerk

Huizen blijft in de race om de titel. De lastige uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk werd keurig gewonnen: 1-3. In de eerste helft zag het er nog niet naar uit dat de ‘taatjes’ zouden winnen, maar na rust was alles anders.

Na een kwartier kwam Huizen ongelukkig op achterstand. Bilal Laoikili kreeg de bal na een afgeslagen vrije trap tegen zijn arm. ,,Ik zag ‘m niet eens aankomen en kon mijn arm niet weghalen’’, aldus de middenvelder die ook nog eens geel kreeg.

Frank Tervoert schoot vanaf elf meter raak. De goalgetter liet daarna twee dotten van kansen onbenut waardoor Huizen in de wedstrijd bleef. Vlak voor rust deed Henk van de Pol een omzetting die later goud waard bleek. Nicolaï Verbiest, hij had het moeilijk op het middenveld, en linksback Jorik van Ruiswijk wisselden van positie.

Van Ruiswijk kreeg als taak om de veelvuldig opkomende rechtsback van de thuisploeg af te stoppen. Dat deed hij goed, maar daarnaast was de linkspoot ook twee keer attent en boog persoonlijk de 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. In de 64ste minuut bepaalde Garrett Jones de eindstand op 1-3.

Odin’59 en Achilles Veen wonnen beide ook, hierdoor veranderde er niets in de top-3 van de hoofdklasse A.

Meer nieuws uit Sport Regionaal