Bussum bang voor vuurwerktoerisme

Alexander Poort
Bussum

Het vuurwerkverbod dat burgemeester Pieter Broertjes heeft afgekondigd voor het Hilversumse centrum mag niet leiden tot ’vuurwerktoerisme’ in Bussum. ,,De Hilversumse Meent is tenslotte dichtbij’’, vindt Harry Visser van de Gooise Ouderen Partij. Hierbij voorbijgaand aan het feit dat het vuurwerkverbod alleen voor het Hilversumse centrum geldt. Toch ligt het waterbedeffect voor de hand, zo menen de vertegenwoordigers van de senioren.

GroenLinks in Bussum ziet juist voordelen in het voornemen van grote buur Hilversum. Zij zien zelfs ook wel iets in een verbod voor Bussum. Dit zou dan ook in Bussum wel in combinatie met een gemeentelijke vuurwerkshow moeten gebeuren. GroenLinks wil dat burgemeester Henk Heijman gaat onderzoeken of een dergelijk verbod misschien ook voor Bussum interessant kan zijn.

Heijman heeft aangekondigd contact op te nemen met zijn Hilversumse ambtgenoot om te informeren naar het vuurwerkverbod en wat dat betekent voor Bussum. Al is naar zijn zeggen de vuurwerkoverlast in Bussum wel anders - en vooral minder - dan die in Hilversum.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.