Ravage en veel schade bij inbraak VVZ

Jetty Claus
Soest

Inbrekers hebben in de nacht van zaterdag op zondag een enorme ravage aangericht in het clubgebouw van voetbalvereniging VVZ ’49 aan de Eemweg. Bestuurslid Gijs Schaap schat de schade op ongeveer tien mille.

Op zoek naar geld werden onder meer vier deuren en een rolluik bij de bar geforceerd. ,,Er is op het eerste gezicht niets ontvreemd. We hebben geen geld in huis. Die les hebben we door eerdere inbraken wel geleerd. Uit frustratie dat er geen geld gevonden werd, hebben ze met een koevoet de nieuwe televisie kapot geslagen. Ook de vitrinekast moest het ontgelden”, aldus Schaap.

De inbrekers lieten zich niet afschrikken door het alarm. Wel meden zij zorgvuldig de bewakingscamera’s die her en der zijn opgehangen. Daardoor werden gelukkig bepaalde deuren en kozijnen niet beschadigd.”

Volgens Schaap zijn het geen bekenden van de club geweest, omdat zij ook het schoonmaakhok hebben opengebroken. ,,Wie hier vaak komt, weet wel dat daar niets te halen valt.”

Het is al de tweede keer dit jaar dat VVZ ’49 de dupe is van inbraak. ,,De eerste keer werd een steen door de ruit gegooid. De daders renden snel weg toen het alarm afging.”

Schaap vraagt zich af het niet verstandig is om camera’s op te hangen bij de nu beschadigde voordeur van het clubhuis. ,,Beelden schrikken af. Er hangt wel een kostenplaatje aan.”

Meer nieuws uit GE

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.