Pinpasdieven plunderen rekening zeventigjarige

Pinpasdieven.© Foto politie

Annemarie de Jong
Hilversum

Eerst de bankpas van een zeventigjarige Soesterse ontfutselen en dan pinnen in Hilversum.

De politie is op zoek naar gewiekste dieven, die toesloegen op donderdagmiddag 28 december 2017. Terwijl een ouder echtpaar afrekent bij de Jumbo in Soest kijkt iemand de pincode af. Als de zeventigjarige vrouw van het stel later in de keuken de boodschappen uitpakt, wordt er ineens op het raam geklopt.

Portemonnee

In de tuin staan twee vrouwen die in een buitenlandse taal de weg vragen. Ze willen dat de bewoonster de route op papier uittekent. De vrouw laat de twee even buiten wachten, maar die stappen toch ongevraagd naar binnen. Ongezien weten ze de bankpas uit de portemonnee van de bewoonster te grissen. Die vrouwen lijken zo sterk op elkaar dat het volgens het slachtoffer een tweeling kan zijn.

Glittersteentjes

Later die middag wordt in Hilversum 2900 euro gepind met de gestolen pas. Op de beelden van de pinautomaat zijn een jonge man en vrouw met lang donker haar en muts met glittersteentjes te zien. Ze proberen hun gezichten af te schermen. De politie roept mensen die de pinnende man en vrouw herkennen te bellen met de gratis opsporingstiplijn (0800 - 6070) of Meld Misdaad Anoniem (0800 - 7000).

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.