HCAW huilt, HCAW lacht tegen DSS

Kevin Weijgertse (HCAW) vangt Menno Lenting van DSS uit op het eerste honk. © FOTO STUDIO KASTERMANS

Alex van Vogelpoel
Bussum/Haarlem

Met klinkende cijfers stapte HCAW zondag van het Haarlemse veld, want DSS werd met 1-19 verslagen. Het versterkte het beeld dat de Bussumers een dag eerder een lelijke uitglijder hadden gemaakt.

In de Rob Hoffmann Vallei was namelijk na tien innings met 4-5 verloren. Derdehonkman Vince Rooi zag een duidelijk verschil tussen de twee partijen.

„Zaterdag begonnen we niet scherp en DSS scoorde gelijk drie punten in de tweede inning. Dan loop je er gewoon achteraan. Je kunt vooral niet meer relaxed slaan, maar nu hebben we wel laten zien wat we kunnen.”

Gisteren was HCAW vanaf de eerste worp van Timo van Lingen zo scherp als een mes. Roelie Henrique opende met een driehonkslag en zette daarmee de toon. De tweedehonkman zou nog een triple en een double slaan. Raoell Kortstam beukte ook een double én een triple tegen het hek. Rossini Frolijk, Kevin Nieveld (2) en Kevin Weijgertse (2) kwamen ook door met een tweehonkslag. In totaal waren er 22 honkslagen, goed voor negentien punten.

Weinig

Hoe anders was dat dus een dag eerder in Bussum. Kaj Timmermans gaf in de tweede inning drie punten op en vervolgens moest HCAW in de achtervolging.

Aan slag lukte er weinig en op het nippertje werd een tiebreak afgedwongen. Daarin leek HCAW de zege alsnog voor het grijpen te hebben. In de tiebreak begint iedere ploeg met twee lopers op de honken en toch scoorde DSS maar één run. HCAW kreeg op zijn beurt de honken vol doordat Weijgertse werd geraakt.

Nieveld, Julien Goins en Levine Gabriels gaven op het moment dat het echt moest niet thuis. Ze kregen allemaal drieslag om de oren. Coach Roy Berrevoets vond zijn ploeg, net zoals Rooi, niet scherp. „We hadden een aantal wedstrijden op rij gewonnen, misschien was er dan toch wat van gemakzucht.” De revanche stemde tot tevredenheid, toch werd hij bij een 1-8-voorsprong één keer zichtbaar kwaad na dom veldlopen. „Daar zit één van onze zwakke punten. Op ieder moment moeten wij scherp zijn, ook bij 1-8. De gemakzucht wil ik er graag uit.”

Werpcijfers zaterdag HCAW: Kaj Timmermans (7) 6-1-8-0, Sander Helmendach (3) 2-3-2-0. DSS: Mike Groen (6) 7-2-4-1, Max Ploegstra (1 1/3) 0-1-2-1, Kevin Geestman (2 2/3) 5-1-1-0.

Zondag DSS: Timo van Lingen (1 2/3) 2-1-5-0, Mark van Deursen (2 1/3) 1-2-5-0, Gijs Timmer (1 2/3) 0-1-9-0, Rik Geestman (1 1/3) 0-0-3-0. HCAW: Jim Ploeger (5) 4-1-4-0, Tim Niekerk (1) 0-1-1-0, Giovanni Tensen (2-2-0-2).

Meer nieuws uit Sport Regionaal