’Winning streak’ Vogels van korte duur

Robert Berkeley
Heemskerk

Elke club heeft wel eens van die dagen dat de bal er niet in wil. IJsselmeervogels had zaterdagmiddag zo’n wedstrijd in Heemskerk. Thuisploeg Odin’59 ging effectiever met de kansen om en de kampioen van de hoofdklasse gaat nog steeds fier aan kop in de derde divisie.

En aan de korte winning streak van Vogels kwam zo alweer snel een eind. De Spakenburgers maakten indruk bij de bekerwinst op Quick Boys en wonnen vorige week keurig van titelkandidaat Rijnsburgse Boys, al was het spel toen al niet bepaald denderend.

Ook tegen Odin’59, dat een prima start van het seizoen meemaakt, haalde IJsselmeervogels niet het niveau dat benodigd is om de ambitie waar te maken (meestrijden om de titel en promotie naar de tweede divisie).

Al na vier minuten stonden de ’rooien’ op achterstand. Stefan Seijs brak door de defensie van Vogels heen en legde terug op Nigel Hardenberg, die doelman Jaimy Schaap kansloos liet. Vanaf dat moment zetten de bezoekers de thuisclub flink onder druk. De gelijkmaker lag kort voor rust voor het oprapen toen Odin-verdediger Jerrold van den Eeckhout een overtreding beging op Bryan Burgerhout in het strafschopgebied. Oktay Ozturk eiste de penalty op, maar zijn inzet werd gekeerd door thuiskeeper Barry van Dijk.

IJsselmeervogels begon ook na rust ongeconcentreerd. Eerst ontsnapte de ploeg van trainer Sandor van der Heide nog aan een tweede treffer van Hardenberg (hij mikte hoog over), maar snel daarna was het door invaller Jordi Tiktak wel raak.

Ook in het vervolg van de tweede helft waren de beste kansen voor Odin, al zorgde invaller Maikel de Harder met twee schoten nog wel voor wat gevaar.

Beide keren bleek Van Dijk een sta-in-de-weg. Pas in blessuretijd leek Ali Akla dan toch een doelpunt voor IJsselmeervogels te gaan bijschrijven, maar vrij voor het doel schoot hij op de paal.

Dat Jeffrey Klijbroek van Odin’59 ver in blessuretijd nog het veld moest verlaten na zijn tweede gele kaart, was vooral vervelend voor de thuisclub. Vogels had daar geen baat meer bij, het duel was al lang beslist.

Meer nieuws uit Sport Regionaal