D66: ’Inhaalslag duurzaamheid Laren karikatuur’

Edward de Vries Lentsch
Laren

Het snel starten met de hoognodige inhaalslag duurzaamheid gemeente Laren, waarvoor de raad vorige week nog unaniem ’applaudiseerde ’ na een D66-motie, hoeft volgens een raadsmeerderheid niet de voorgestelde 100.000 euro te kosten.

Burgemeester Elbert Roest vindt Laren eigenlijk te klein voor de tijdrovende aanpak van zo’n groot, grensoverschrijdend probleem. Een regionale inzet lijkt hem beter, maar de raad was het niet met hem eens. Woensdagavond wilde D66 boter bij de vis en verlangde ook een financiële toezegging.

Roest: ,,Ik zal mijn best doen om in november met een voorstel te komen. Maar die ton is eigenlijk gebaseerd op niets. Ja, op een wilsinzet die mij wel aanstaat. Aan 10.000 euro om een plan te ontwikkelen, heb ik voldoende. Dan komt daarna vanzelf de financiële besluitvorming door de raad over concrete plannen.’’

Een poging om D66 te bewegen met een nulletje minder genoegen te nemen, strandde. D66-fractievoorzitter Nico Wegter: ,,We vragen een ton per jaar tot 2018. Tot eind volgend jaar volstaan met 10.000 euro zou werkelijk een karikatuur zijn.’’ De motie werd, behalve door D66, gesteund door Liberaal Laren, PvdA en CDA(Van den Berg), zodat het aanjagen van de Larense duurzaamheid voorlopig met 6-8 in de koelkast belandde.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.