Raadhuis als podium voor amateurkunst

Veel muzikaal amateurtalent in de mediastad.© Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Joost Reijnders
Hilversum

Liefst 30 clubs en organisaties van amateurkunstenaars presenteerden zich zaterdag in het raadhuis van Hilversum bij de opening van het IKtoon festival.

En er zit veel talent in Hilversum. Muzikaal talent, uiteraard. Het was dan ook het Hilversums Jeugdorkest dat, na de opening door stadsdichter Mieke van Zonneveld, het openingsoptreden verzorgde. In het orkest spelen kinderen en jongeren tussen de acht en 21 jaar. Zaterdag bleek maar weer eens hoe divers het kunstaanbod in de mediastad is. Er wordt gezongen, gedicht, toneelgespeeld en beeldende kunst gemaakt. Het was allemaal te zien en te beleven in vijftien ruimtes in het monumentale Dudok-raadhuis, in zichzelf al een kunstwerk.

Het motto van het IKtoon festival: kunst krijgt waarde door het te delen. Het festival, dat in veel plaatsen in Nederland wordt gehouden, duurt de hele maand juni. De hele maand dus kunst en cultuur in Hilversum. Met huiskamerexposities, met de viering komend weekeinde van honderd jaar Hilversum Mediastad met het Goois Symfonie Orkest, COV Hilversum en het City Orkest in het Muziekcentrum van de Omroep. Daar donderdag ook een openbare repetitie van de Nederlandse Händelvereniging. Het festival wordt op 29 juni samen met gezelschappen uit de rest van de regio Gooi en Vechtstreek afgesloten met een gezamenlijk optreden in ’t Spant in Bussum.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.