Eemdijk slaat aanval Genemuiden op koppositie af

Van onze sportredactie
Genemuiden

De kans dat Eemdijk het kampioenschap in de hoofdklasse B gaat opeisen en volgend seizoen in de derde divisie uitkomt, wordt steeds groter. Zaterdag sloegen de Bunschoters de aanval van nummer twee Genemuiden op de koppositie af. Een 2-1-achterstand werd omgebogen tot 2-4.

De voorsprong van de ’Diekers’ is daarmee vergroot tot vijf punten op de concurrentie, met nog zes wedstrijden te gaan. Volgende week kan er thuis tegen Zuidvogels een volgende stap gezet worden richting titel en de week erna zou de confrontatie met Ajax in zaterdag wel eens beslissend kunnen blijken.

Genemuiden begon uitstekend en Anne van der Kolk zette de thuisploeg al na twee minuten op voorsprong. De gelijkmaker volgde na een kwartier uit een eigen doelpunt van Arend van de Wetering, maar nog voor rust bracht Omar Kavak Genemuiden weer aan de leiding.

Na rust nam Eemdijk de wedstrijd in handen. Maikel de Harder scoorde in de 59ste minuut de 2-3 en Jasper Bolland zorgde in de 70ste minuut voor de eerste voorsprong voor de ’groenen’, 2-3. Toen twee minuten later de uiterst ongelukkige Genemuiden-speler Van de Wetering voor de tweede keer deze wedstrijd de bal achter zijn eigen keeper plaatste, was de wedstrijd beslist in het voordeel van Eemdijk.

Meer nieuws uit Sport Regionaal