Oud-koerierster Mieke Adama (89) overleden

hilversum

In verpleeghuis Naarderheem in Naarden is woensdag op 89-jarige leeftijd Mieke Adama overleden. Ze werkte in de oorlogsjaren als koerierster voor het Hilversumse verzet.

Tot oktober 2008 woonde Mieke Adama, die van Friese komaf was, zelfstandig aan de Kastanjelaan 34 in Hilversum. Daarna verhuisde ze naar zorgcentrum De Egelantier.

Toen ze eind vorig jaar bij een val haar heup brak kwam ze in het ziekenhuis terecht, waarna ze naar Naarderheem verhuisde.

Mieke Adama werd in 1921 geboren in de stad Medan in Indonesië, waar haar vader leraar was. Het gezin verhuisde in 1936 naar een nieuwgebouwd huis in de Kastanjelaan in Hilversum.

Adama behoorde in de bezettingsjaren tot een vriendenclub die zich op de oude hbs aan de Schuttersweg had gevormd, het huidige A. Roland Holstcollege. Daartoe behoorden onder anderen ook haar zus Nienke en de uit Huizen afkomstige Barth Hoogstraten, die na de oorlog met elkaar trouwden en naar de Verenigde Staten emigreerden. Ze wonen daar nog steeds. Barth Hoogstraten heeft na de oorlog een boek geschreven over zijn onderduikavonturen bij twee oude, blinde dames in de Rembrandtlaan.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.