'Verder met de Vesting Muiden' krijgt meer vorm

Alexander Poort
Muiden

De Mariahoeveweg verleggen. Akkers verplaatsen. Het Muider Bos uitbreiden. En en passant ook nog even de bastions en de schootsvelden herstellen. Het is een ambitieus plan dat Gooise Meren met ’Verder met de Vesting Muiden’ heeft uitgewerkt.

Toch is er alle vertrouwen dat dit alles in een jaar of vier, vijf kan zijn gerealiseerd, zo kregen raadsleden en andere belangstellenden te horen tijdens de presentatie die over deze plannen is gehouden. De gemeente heeft de plannen juridisch en beleidsmatig getoetst en wat dat betreft zijn er geen belemmeringen. Ook verlopen de gesprekken met alle belanghebbenden voorspoedig, klinkt het optimistisch.

Natuurlijk is er dan ook altijd nog de kwestie van het geld, maar ook daar is goede hoop op dat het allemaal rond komt. Sterker, het geld dat de gemeente Gooise Meren in de plannen moet steken is al allemaal in de begroting opgenomen. Er is vooralsnog geen extra gemeentelijk budget nodig. Subsidies uit het groeninvesteringsfonds en de provincie moeten andere gaten dichten.

En met de projectontwikkelaar van de A1 en Rijkswaterstaat wordt gesproken over meefinancieren aan het verleggen van de Mariahoeveweg. Deze moet sowieso opnieuw worden geasfalteerd vanwege al het bouwverkeer dat er momenteel gebruik van maakt, dus dan is verleggen naar een traject langs de nieuwe A1 nauwelijks duurder, zo is de gedachte. En als de schootsvelden worden overgedragen aan een duurzame eindbeheerder, kan dat geld ook weer in dit project worden geïnvesteerd.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.