Laren pakt het volle pond via late treffer

Laren pakt het volle pond via late treffer
Robert-Jan Cox
Laren

Het was een hectisch middagje op het sportpark van Laren. Tegen middenmoter Hurley werd een nipte overwinning geboekt door de equipe van Robert-Jan Cox: 4-3.

De Laren-dames stonden uiteindelijk dus wel aan de goede kant van de score, waardoor het dubbelweekend goed is doorgekomen. Afgelopen vrijdag werd HDM al met gemak opzij gezet (0-3). „We maakten het onnodig spannend”, constateerde Cox. „We hebben verzuimd om ruim voor te staan met rust. Na de 3-1 denk je wel dat het binnen is, maar wordt het toch nog gelijk. Dat we dan vlak voor tijd nog winnen is goed”, zei Cox.

Het was een fijne opsteker voor Laren, dat vorige week in het paasweekend nog geen enkel punt wist te pakken tegen Den Bosch en Amsterdam. Onlogisch was dat wellicht niet, maar het legde wel de problemen van Laren bloot. Voordat het gat met de grootmachten uit de hoofdklasse is gedicht, is er nog een lange weg te gaan erkende ook coach Cox vorige week. Het behalen van de play-offs is wat dat betreft wel een absolute ’must’. Om daar uitzicht op te houden was het cruciaal om in het afgelopen dubbelweekend zes punten te pakken. „We hebben in ieder geval al meer punten gehaald dan voor de winterstop tegen dezelfde tegenstanders. Mijn enige kritiekpunt is dat we te weinig goals maken. Het is wel elke week spectaculair wat er gebeurt, maar even rustig op mijn stoel zitten is er niet bij”, meldde Cox. Dat betekent niet dat er niks te genieten viel, want smaakmaakster Laura Marell liet uitstekend hockey zien. „Die was de beste van het veld”, vond Cox.

Meer nieuws uit Sport Regionaal