Gemeentehuis Slochterenlaan Bussum ’is een fabeltje’

Alexander Poort
Gooise Meren

Er komt absoluut zeker geen nieuw gemeentehuis aan de Slochterenlaan in Bussum. ,,Dit plan is volledig achterhaald. Het is niet aan de orde en gaat ook niet meer gebeuren’’, laat een woordvoerder van de gemeente stellig weten.

De Slochterenlaan als locatie voor een nieuw gemeentehuis van de gemeente Gooise Meren is zes jaar geleden een keer genoemd door toenmalig wethouder Arie Gouka. Die liet zich dit toen per ongeluk ontvallen. Daarna is er eigenlijk nooit meer over gesproken, totdat het opeens weer naar boven kwam tijdens de rechtszaak over de Emmaschool. De omwonenden opperden tijdens deze rechtszitting dat er andere locaties mogelijk zijn voor de Emmaschool, waaronder de Slochterenlaan. De gemeente wees dit van de hand omdat deze plek ten eerste te groot zou zijn voor de Emmaschool, maar ook ’omdat dit perceel al is gereserveerd voor een mogelijk nieuw gemeentehuis’, zo betoogde de advocaat van de gemeente.

Hoe deze informatie bij de rechtszaak opeens naar boven is gekomen kan de gemeentewoordvoerder niet zeggen. ,,Maar het is een fabeltje. We gaan intern kijken hoe dit heeft kunnen gebeuren.’’ Wat er dan wel gebouwd gaat worden aan de Slochterenlaan is nog niet bekend. ,,Dat komt bij de regionale woonvisie aan de orde.’'

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.