Streep door wielerronde van Hilversum

Robert Berkeley
Hilversum

De wielerronde van Hilversum gaat niet door. De organiserende vereniging De Adelaar krijgt het organisatorisch en financieel niet rond en heeft moeten besluiten de geplande wedstrijd op 7 september van de KNWU wielerkalender te schrappen.

Bij de Ronde van Hilversum stond dit jaar voor het eerst een elitewedstrijd voor vrouwen op het programma en omdat dit de enige dameskoers op die zondag was, werden veel sterke rensters aan de start verwacht.

De Hilversumse wielerronde is niet de enige afgelaste koers; er zijn dit jaar al meerdere grote wielerrondes ter ziele gegaan. Dat heeft veelal te maken met hoge kosten. Gemeenten eisen onder meer dat professionele beveiligers langs het parkoers staan, waar dit voorheen door vrijwilligers van de clubs gedaan kon worden. Ook de bebording van de straatomleggingen en dranghekken vormen een grote kostenpost.

Voor de Ronde van Hilversum hadden zich al veel deelnemers aangemeld, onder wie diverse regionale renners bij de amateurs, dames en masters. Ze kregen deze week te horen dat het niet doorgaat.

Meer nieuws uit Sport Regionaal