Huizer schoolwoningen in december af

Op de voorgrond de zeven nieuwe appartementen, erachter de oude school.© foto studio kastermans/ben den ouden

Eddie de Paepe
Huizen

De veertien vrije sector huurwoningen in en bij de voormalige Koningin Wilhelminaschool in Huizen worden deze week toegewezen. De ver- en nieuwbouw vordert gestaag. Begin december wordt het bijzondere bouwproject opgeleverd, zo is de verwachting.

Elders in Huizen worden leegstaande kantoren ’getransformeerd’ tot woningen, maar in de Koningin Wilhelminastraat gaat het om een voormalig schoolgebouw. Eigenaar en ontwikkelaar is Slokker Vastgoed, waarvan het hoofdkantoor op een steenworp afstand van het KWS-terrein staat.

Het gaat om in totaal veertien appartementen voor 55-plussers, alle voorzien van een tuin op het zuidoosten. In het voormalige hoofdgebouw komen zeven appartementen van één woonlaag (3.30 meter hoog). Daar tegenover een rijtje van evenveel nieuwe appartementen. Die krijgen twee woonlagen: een begane grond met woonkamer, slaapkamer en keuken en - onder het zadeldak - een vrij in te delen zolderverdieping. Het ’dorpse hofje’ is bereikbaar vanaf de Koningin Wilhelminastraat. Op het terrein komen 22 parkeerplaatsen, waarmee wordt voldaan aan de gemeentelijke parkeernorm. De huur van de appartementen varieert van 730 tot 865 euro per maand, exclusief servicekosten.

Gegadigden

Tussen de dertig en veertig gegadigden hebben zich voor de veertien appartementen gemeld, vertelt Minoek van Trigt van Van Trigt Makelaars in Huizen. Aan de hand van de door de gemeente vastgestelde criteria wordt bekeken wie daadwerkelijk in aanmerking komt. Huizers die een sociale huurwoning achterlaten hebben de eerste voorkeur. Daarna komen overige inwoners van Huizen. Gezien de grote belangstelling valt de derde groep, mensen uit andere gemeenten, al af.

Toewijzing

,,Wij moeten nogal wat mensen teleurstellen”, constateert Van Trigt. ,,In de loop van deze week gaan wij met Slokker bekijken aan wie de appartementen worden toegewezen, en krijgt iedereen het te horen.” Volgens Van Trigt hebben met name mensen uit de eerste groep zich ingeschreven voor de kleinere en dus goedkopere woningen (een woonlaag) in het voormalige schoolgebouw. Daarin komt ook een gemeenschappelijke ruimte. ,,We gaan met de bewoners om tafel om te kijken wat ze daarmee willen. Een wekelijkse bridgeavond of koffieochtend, bij voorbeeld, of voor het vieren van verjaardagen en andere feestjes.” De Huizer makelaar neemt ook het beheer van De Wilhelminahof op zich.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.