Gordons Blushing geopend in Blaricum

De opening ging niet helemaal vlekkeloos. Foto: Studio Kastermans

De opening ging niet helemaal vlekkeloos. Foto: Studio Kastermans

Tamar de Vries
Blaricum

Gordon staat bekend om zijn adremheid, maar bij de opening van zijn koffiesalon Blushing in Blaricum had hij even niet terug op een sneer van Marijke Helwegen.

Een smoothy op de kaart van de nieuwe horecagelegenheid draagt Marijke´s naam en Gordon adviseerde die in het bijzonder omdat je daar een perzikglad huidje van krijgt. ,,Maar pas op… je gaat er misschien wel wat van trillen’’, waarop Marijke terugkaatste met: ,,dat scheelt dan in elk geval wel wat snuiven…’’ verwijzend naar het in de roddelbladen gesuggereerde cokegebruik van Gordon.

Maar alle gekheid op een stokje: burgemeester Joan de Zwart-Bloch opende gisteren Gordons nieuwe koffiesalon Blushing in Blaricum, waarmee de horeca in het Gooise dorp er naast IJssalon De Hoop en café Moeke Spijkstra weer een trekpleister bij heeft.

Diabetes

Een koffiesalon met een nieuw concept, waar Gordon goed over heeft nagedacht. ,,Ik ben diabetespatiënt en vind dat ouders goed moeten opletten wat zij hun kinderen te eten geven. In heel veel voedsel zit veel te veel suiker en ook allerlei zogenaamde E-nummers. Allemaal zaken die niet goed zijn voor de gezondheid’’.

Daarom heeft Gordon veel aandacht besteed aan de kwaliteit van de dranken en etenswaren die op de kaart van zijn koffiesalon staan. Zo nam de zanger, presentator en nu ook ondernemer healthcoach en lifestyle adviseur Ellemieke Herman-Vermolen in de arm om er op toe te zien dat de receptuur voor onder andere zijn superfoodshakes zo gezond mogelijk is.

Trendy

Er is het afgelopen half jaar hard gewerkt om Blushing Blaricum, gevestigd in het voormalig bankkantoor van de ABN naast de Blaricumse Albert Heijn om te toveren in een trendy koffiesalon.

,,We hebben in die periode de nodige tegenslagen moeten overwinnen en de opening een paar keer moeten uitstellen, maar het is uiteindelijk gelukt’’, zegt Gordon. Blushing Blaricum is eigenlijk ook een pilot voor het concept dat Gordon en zijn zakenpartner Vincent Berens verder over Nederland willen uitrollen.

Volgend filiaal

,,We zijn aan het bezien waar en wanneer we een volgend filiaal van Blushing kunnen openen, als een soort wapen in de strijd tegen overgewicht en het diabetesprobleem. Mede daarom gaat van elke verkoop die we bij Blushing doen 0,5 cent naar het Diabetes Fonds’’.

Klein smetje op de feestelijke opening waarvoor zo´n tweehonderd gasten waren uitgenodigd en waar ook nog eens enkele honderden Gordonfans op af waren gekomen was het falen van de grote plastic champagnefles met ballonnen. Toen Blaricums burgemeester ter opening aan een touw trok kwamen er maar een paar gekleurde ballonnen uit de bovenkant van de fles.

Meer nieuws uit Gooi en Eemland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.